martes, 7 de octubre de 2014

Akira Toriyama - Bola de drac

Bones! Avui us explicarem de qui va ser la meravellosa ideia de la creació de Bola de drac!

Com la majoria de series conegudes, Bola de Drac , va ser primer escrit i dibuixat per Akira Yoriyama.
Akira Yoriyama

Akira Yoriyama és un mangaka i dissenyador de personatges japonès. Va néixer el 5 d'abril de 1955 a la ciutat de Nagoya.


La sèrie que faria famós Akira Toriyama dins i fora del Japó, al punt d'haver arribat a ser el mangaka més conegut del món, fou Dragon Ball. Toriyama havia escrit una història curta anomenada Dragon Boy, abans d'escriure Dr. Slump. Doncs bé, Dragon Ball és la reelaboració de Dragon Boy i el seu argument consisteix en les aventures d'en Son Goku i els seus amics, en mig de la recerca monumental de les set boles màgiques la unió de les quals pot invocar la presència del Drac Shenron, que pot concedir un desig al seu invocador. La fórmula d'anar a trobar les boles de drac, enfrontar-se amb molts perills i, finalment, demanar el desig es repeteix contínuament durant els 42 llibres de Dragon Ball que s'arribaren a publicar.

Però realment quan la sèrie va tenir més éxit va ser quan és van fer les històries de Dr. Slump i Dragon Ball es convertiren en sèries de dibuixos animats. Aquestes assoliren grans nivells d'audiència. Particularment Dragon Ball, que generà una quantitat massiva de roba, jocs de vídeo i molts tipus de joguines referents als personatges, tant herois com personatges secundaris. Tan gran fou l'èxit de la sèrie que fins i tot es féu popular fora del Japó, com per exemple a Europa o Amèrica.
La sèrie animada de Dragon Ball Z (el nom que rebé la versió televisada un cop que en Son Goku es féu gran) ha estat traduïda al català, l'anglès, el francès, l'espanyol, l'italià, el portuguès, entre moltes altres llengües. La sèrie elaborada per Toei Animation conclogué el 1996 i fins aquest any fou transmesa de les 7:00 a les 7:30 PM per la cadena Fuji Telecasting del Japó.



Aquí us deixo un video interessant d'en Hironobu Sakaguchi el creador de Final Fantasy que parlava d'Akira Yoriyama.

No trobeu que és interessant? És fascinant com en poc temps va evolucionar tant! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario